Последните версии на Acronis True Image включват интегрирана защита срещу ransomware, най-бързо развиващата се киберзаплаха. С пускането на True Image 2021, Acronis разширяват тези възможности, за да включат пълна гама от разширени функции за защита срещу злонамерен софтуер, включително защита в реално време, антивирусни сканирания, оценка на уязвимости, уеб филтриране и защита на приложения за видеоконференции.

В тази статия ще обясним защо Acronis True Image еволюира от просто решение за архивиране в първото в света решение за лична киберзащита.

Без защита срещу злонамерен софтуер архивирането вече не е достатъчно за защита на вашите данни.

В днешния дигитален свят можете да загубите данни по много начини. Можете случайно да изтриете важен файл. Вашият твърд диск може да се повреди, губейки цялата ви бизнес и лична информация. Вашият лаптоп може да бъде откраднат заедно с вашите снимки, видеоклипове и контакти. Наред с тези заплахи, през последните години имаше безкраен порой от злонамерен софтуер, който има за цел не само да навреди на данните ви, но и да повреди резервните ви копия, така че да нямате начин да ги възстановите. Тези атаки могат дори да блокират цялата ви операционна система.

Както е отбелязано в The Acronis Cyberthreat Report 2020, ransomware продължава да бъде най-често срещаната киберзаплаха. Maze ransomware, беше широко използван през последната година и представлява близо 50% от всички случаи на ransomware.

До сега най-простата защита срещу ransomware беше създаването на резервно копие. Ако бъдете нападнати, просто възстановявате системата си от архив, направен преди да се заразите.

Но какво се случва, когато копието на вашите данни, е криптирано или заразено от злонамерен софтуер?

За съжаление, традиционните решения за архивиране не са в състояние да открият и предотвратят повреда на данни от съвременния зловреден софтуер.

Въведената от Acronis киберзащита е иновативен подход, който интегрира защитата на данните (архивиране) с киберсигурността (анти-злонамерен софтуер/антивирус) в едно единствено решение, което има за цел да защити както оригиналните (устройството), така и резервните данни, не оставяйки пропуски в защитата. В резултат на това със сигурност имате автентични, непроменени данни, които не съдържат зловреден софтуер за безопасно възстановяване. Можете активно да спрете всяка атака на зловреден софтуер и след това бързо да възстановите засегнатите файлове.

Anti-malware защита

Последните версии на Acronis True Image включват защита срещу ransomware и cryptojacking – но с пускането на Acronis True Image 2021, ние разширяваме тези възможности, за да включим пълна гама от усъвършенствани възможности срещу злонамерен софтуер, включително:

  • Защита в реално време, задвижвана от подобрена AI, която спира всички зловредни програми
  • Оценки на уязвимости, които проверяват дали вашата система е податлива на известни уязвимости и препоръчват актуализации на защитата, за да сте в безопастност
  • Антивирусни сканирания при поискване, които могат да бъдат планирани предварително или да се изпълняват незабавно, за да се провери цялата система или бързо сканиране на рискови файлове
  • Уеб филтрирането автоматично блокира потребителите на Windows от достъп до злонамерени уебсайтове, които съдържат злонамерен софтуер, измами и фишинг атаки
  • Защитата на видеоконференцията предотвратява хакери и атаки за инжектиране на зловреден софтуер от използване на популярни приложения като Zoom, Cisco Webex и Microsoft Teams

Антивирусни решения на трети страни.

Наясно сме, че на вашето устройство вероятно има инсталиран специализиран антивирусен софтуер, уеб филтриране или друг софтуер за сигурност. Въпреки че препоръчваме да деинсталирате софтуера на трета страна и да разчитате изцяло на решението на Acronis за защита от злонамерен софтуер, все пак можете да го поддържате активен. Защитата срещу злонамерен софтуер на Acronis е съвместима с най-често срещаните решения срещу злонамерен софтуер. Те не влизат в конфликт помежду си и не създават допълнителни разходи за системата.

Нашата защита в реално време обаче се включва само ако на вашето устройство не работи решение за защита в реално време на трета страна. Ако бъде открит софтуер на трета страна, ще получите съобщение на таблото за защита, което ви уведомява, че друг софтуер ви защитава от злонамерени файлове.

Забележка: Ако продължите да използвате съществуващо решение на трети страни за защита на устройството, а не на антивирусната програма на Acronis, не можем да гарантираме надеждността на тази защита на трети страни.

 

Уникални възможности за защита на данните

Въпреки че можете лесно да деактивирате Acronis anti-malware софтуер от раздела Защита, препоръчваме да го поддържате работещ, тъй като предоставя възможности за защита на данните, които много антивирусни нямат. Като:

  • Той запазва архива ви в безопасност. Специалният модул за защита от злонамерен софтуер на Acronis защитава вашите архивни файлове предотвратявайки изтриването или промяната от злонамерен софтуер.
  • Той автоматично възстановява засегнатите от ransomware файлове. По -голямата част от другия софтуер за сигурност само предотвратява атаката, без автоматично да възстановява шифрованите данни.

Бъдещето на защитата на данните и киберсигурността

Киберзаплахите стават все по-сложни и по-трудни за откриване, насочени не само към оригинални данни, но и към резервни копия. Ransomware и фишинг, особено, продължават да бъдат инструменти, използвани от киберпрестъпниците поради високата им успеваемост. В резултат на това решенията за киберсигурност и защита на данните трябва постоянно да се променят, за да могат да бъдат в крак с новостите.

Свържете се с нас

Форма за контакт

12 + 11 =